Koffie Apparatuur

Telkens verbaas ik me weer als ik zie hoe horecamensen zich als makke lammetjes laten leiden door koffieleveranciers. In de kleinste broodjeszaken staan de grootste en duurste koffiemachines. Dit met een vet contract waarmee de ondernemer minimaal vijf jaar vastzit aan de leverancier, waardoor initiatief en prijsbepaling niet meer bij de ondernemer liggen, maar bij de leverancier.

Reken zo’n contract maar eens uit: u betaalt uiteindelijk veel en veel meer, terwijl de koffieleverancier niet meer voor kwaliteit hoeft te gaan, u zit toch aan hem vast. Overal is goede koffie te koop en overal zijn koffiemachines te koop of te huur. Als vrije ondernemer kun je kiezen tussen een scala van mogelijkheden met hoge kwaliteiten gekoppeld aan lage prijzen.

Wijzelf werken samen met Animo, Bravilor en Etna. Deze firma’s verkopen geen koffie, ze verkopen koffie apparatuur. Door met hen of anderen zaken te doen, kan een horecaondernemer zijn eigen prijs en kwaliteit bepalen. Het verkooppraatje dat je hier en daar wel eens hoort dat in geval van mankementen de monteur binnen twee uur bij u arriveert, is totale onzin. Want welke gast gaat twee uur wachten op een kop koffie? Geen kat.

Mijn advies: geef de klant dan gewoon een bakkie troost uit het filterapparaat dat u als reserve achter in de kast hebt staan. Vertel de klant daarbij dat hij de koffie deze keer gratis krijgt omdat de machine stuk is. Gegarandeerd dat uw gasten dat waarderen, de volgende keer willen ze uw échte koffie proberen. Onderhoudscontracten kunt u het beste afsluiten bij een onderhoudsbedrijf als het onze. Is dat voor mij praten voor eigen parochie? Misschien, maar er is een goede reden voor.

Professioneel preventief top onderhoud zorgt er namelijk voor dat er in de regel weinig of geen problemen zullen ontstaan, niet alleen bij koffieapparatuur, maar bij alle techniek in en rond uw keuken. Terug naar de koffie.

Wilt u onafhankelijk advies om tot de beste koffieoplossing te komen? Van Zutphen Service staat voor u klaar.